Samen bouwen aan uw huis

Designa Architectuur BNA brengt uw woonwensen tot leven. In onze ontwerpstudio ontstaan exclusieve en high-end woonprojecten met bijzondere architectuur. Van het tekenen van een architectonisch ontwerp en het vinden van de juiste partners tot het begeleiden van de bouw van begin tot eind. Wij nemen u al het werk uit handen; of dit nu gaat om architectuur, bouwmanagement, interieurarchitectuur, inrichting of styling.

Het gaat om vertrouwen

De ontwerpstijl van Designa Architectuur BNA is zowel exclusief als toegankelijk. Ons team heeft één gemeenschappelijke passie: voor elke klant het mooiste huis realiseren. Ieder project is even belangrijk, ongeacht de omvang. De leefstijl van de bewoners is de blauwdruk voor het ontwerp. Daarom is het belangrijk om goed te luisteren naar de wensen van de klanten. Zij gaan er wonen, zij moeten zich thuis en gelukkig voelen en hun eigen verhaal schrijven. Designa heeft klanten waarvoor wij al twee en soms zelfs drie of vier huizen hebben ontworpen – zij komen terug en dat zegt alles over onze manier van werken. Het gaat om vertrouwen.

Designa Architectuur BNA zorgt ervoor dat uw droomwoning werkelijkheid wordt. Van het eerste ontwerp en het selecteren van de juiste partners tot het begeleiden van de bouw, de inrichting en de styling. Precies zoals u het voor ogen heeft. Bij het ontwerp van een huis gaan wij op een andere manier te werk dan de meeste architecten. Wij hanteren het ‘Designa principe’: van binnen naar buiten. De binnenkant doet in het ontwerp niet onder voor de buitenkant. Een indeling die maximaal leefplezier garandeert, mooie lichtinval, zichtlijnen naar de tuin en de omgeving. Woonbeleving en functionaliteit gaan hand in hand.

Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat het succesvol (ver-)bouwen van een huis optimale samenwerking vereist. Tussen Designa en de klant enerzijds en Designa en de preferred suppliers anderzijds. Een verbouwing kan een langdurig traject zijn, daarom hebben wij een stappenplan gemaakt dat inzicht geeft vanaf het moment dat wij samen aan het werk gaan tot en met de oplevering. Wij willen u daarbij alle zorgen uit handen nemen. Indien gewenst, leveren wij uw nieuwe woning turn-key op, compleet naar uw smaak ingericht en met de bloemen op tafel.

Ons stappenplan geeft inzicht in de werkwijze

1

Kennismaking

Om te beginnen willen wij u graag beter leren kennen. Door vragen te stellen en goed te luisteren. Zo willen wij een beeld krijgen van uw wensen en verwachtingen, hoe u leeft en wat voor u belangrijk is. Deze kennismaking laten wij graag plaatsvinden in onze ontwerpstudio in Laren. U moet zich prettig voelen bij onze aanpak en straks, als bewoner, genieten van uw huis. Maar ook uw familie en vrienden moeten er zich thuisvoelen. Wij stemmen in- en exterieur zoveel mogelijk op elkaar af, waardoor er een ‘totaalontwerp’ ontstaat.

2

Heldere offerte

Naar aanleiding van de kennismaking en de inventarisatie van uw woonwensen ontvangt u van ons een heldere offerte. Die lopen we samen door en na wederzijdse instemming zetten we daar onze handtekening onder. De volgende fase gaat meteen van start.

3

Programma van Eisen

U maakt kennis met onze architecten en ontwerpers. Zij stellen met u het zogenaamde ‘Programma van Eisen’ samen, waarin uw wensen per ruimte tot in detail worden beschreven. Dit vertaalt zich in kleur- en materiaalkeuzes, budgetverdeling en een eerste globale tijdsplanning.

4

Voorlopig ontwerp

Ons ontwerpteam gaat aan de slag met het Programma van Eisen. In dit stadium worden alle wensen, ideeën en plannen verwerkt in concrete ontwerpen. De contouren van uw droomhuis beginnen zich te ontvouwen.

5

De presentatie

De voorlopige ontwerpen zijn klaar en wij nodigen u uit voor de presentatie. Hierbij tonen wij u verschillende ontwerpschetsen en impressies. U kunt de presentatie meenemen om er thuis nog eens rustig naar te kijken, alles te bespreken en wellicht te delen met familie en/of vrienden.

6

Het definitieve ontwerp

Het ontwerp van uw keuze wordt besproken en aangescherpt om tot het definitieve ontwerp te komen. Met onze (interieur-)architect en projectleider bekijkt en bespreekt u alle details, ondermeer wat betreft materialen, kleuren, verlichting schakelmateriaal, haarden, vloeren, meubelmaatwerk, keuken en sanitaire ruimtes. Designa heeft gedurende de jaren een zorgvuldig geselecteerd netwerk opgebouwd van vakmensen en leveranciers met een uitstekende staat van dienst, onze preferred suppliers. Dat is wel zo vertrouwd. Samen met uw Designa Wooncoach kunt u de showrooms van onze partners bezoeken.

7

Van ontwerp naar realisatie

In goed overleg met de klant maken we een planning over de aanvang van de werkzaamheden. In deze fase komt het volgende aan de orde: eventuele bouwaanvraag, technisch ontwerp, prijsvorming (onder-)aannemers, bouwvoorbereiding, bouwbegeleiding en uiteindelijk de oplevering. In overleg kunnen we voor ons eigen televisieprogramma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ bij RTL4 het verloop van de bouw filmen en fotograferen en krijgt u na de voltooiing een ‘making of’ als unieke herinnering.

Vanaf dag één zullen onze projectleiders u op deze mooie ‘reis’ begeleiden en u op de hoogte houden van de planning, werkzaamheden en de kostenontwikkeling. Na de bouwfase is het tijd om het interieur en de styling te verzorgen. Als uw droomhuis naar tevredenheid is opgeleverd, heffen we samen het glas op het eindresultaat!

Wilt u weten wat de kosten zijn van een ontwerp?

Vraag een intakegesprek met ons aan