Tegelkunst in de architectuur

April 20, 2016

 

De liefde voor hoogwaardige producten en vakmanschap staat bij Designa hoog in het vaandel, mede door samenwerkingen met vaste partners zijn wij in staat om de ultieme leefomgeving te creëren. Tijdens het (ver)bouwen van uw droomhuis komen een scala aan keuzes aan bod. Voor elke toepassing qua materiaal en afwerkingen, in werkelijk iedere binnen- en buitenruimte van de woning, werken wij samen met de beste partijen om een duurzame omgeving te creëren die perfect bij u past.

 

Embrodery Victoria

Les bains de charmay trend mosaic

 

Naast de woonkamer, werkkamer en de slaapkamer maken wij ook van uw keuken, badkamer, toilet, sauna en zwembad de mooiste vertrekken. Een prachtig product welke wij graag toepassen is glasmozaïek. Dit kleine creatieve tegeltje is toe te passen in de meest uiteenlopende ruimtes op de vloer, wand of het plafond en door de ruime keuze in kleur, maat en patronen zijn de meeste bijzondere ideeën te creëren. Het product wordt dan ook niet alleen toegepast in zwembaden, maar ook in kantoren, hotels en publieke gebouwen. Afgelopen maand bracht Designa een bezoek aan Trend-Group in Miami, een van de marktleiders op het gebied van hoogwaardig glasmozaïek en daarmee een bijzonder exclusieve partij voor een artistieke samenwerking.

 

Trend mosaic murrine murano

InterContinental Davos Hotel trend mosaic

 

Vooraanstaande persoonlijkheden uit de wereld van architectuur, design, kunst en mode werken graag met het duurzame glazen tegeltje om zo handgemaakte en daardoor unieke ontwerpen te realiseren. Waar het product al zeker 3000 v.C. werd toegepast in de vorm van gekleurd klei, die als een patroon in wanden werd gedrukt, waren het de Byzantijnen die rond 527 het tegeltje uit glas begonnen te maken. Hierdoor werd een groot pallet aan kleuren mogelijk en werd het glazen steentje het belangrijkste materiaal voor mozaïekkunstenaars en meesterlijke ambachtslieden. In het begin van de 20ste eeuw werd mozaïek herontdekt als artistiek middel. Een van de bekendste personen die mozaïek toepaste als kunstvorm in de architectuur is Antonio Gaudi (1852-1926), hij bedekte grote oppervlaktes van gebouwen met de kleine steentjes, vaak bestaande uit onregelmatige vormen, meubilair en beelden. In Barcelona zijn in Park Guell vele van deze mozaïek voorbeelden te bezichtigen, daar wordt duidelijk dat werkelijk elke vorm, kleur of afbeeldingen met het steentje te creëren is. Naast het ontwerpen, is ook het toepassen van Mozaïek een ware kunst, het vergt een goede techniek en veel geduld. Tegenwoordig zijn er talrijke manieren en materialen om vloeren en muren mee te decoreren, maar doordat mozaïek handgemaakt is wordt het resultaat altijd verrassend uniek.

Benches at Park Guell by Antonio Gaudi

 

Een bijzondere locatie waar Trend-Group de meest trendy, hedendaagse product collecties toont, is hun hoofdkantoor in de zorgvuldig gerestaureerde zeventiende-eeuwse ‘Villa alle Scalette’, gelegen in het historische centrum van Vicenza in Italië. De Trend-Group stimuleert hedendaagse kunst, door het bevorderen van creativiteit en innovatie op alle gebieden. Dit is terug te zien in het interieur van de villa, welke is getransformeerd tot een Trend-Group sterrenstelsel. In elke hoek zijn bijzondere toepassingen te zien, bestaande uit alle product collecties van de Group. Een prachtige toonzaal waar de Trend-Group visueel maakt waar zij voor staan; “Het omhelzen van trends, technologieën en artistieke technieken”. De mix van toepassingen in dit prachtige hoofdkantoor, is een bewijs van de talrijke mogelijkheden van Trend’s glasmozaïek.

Villa alle Scalette

 

In ons televisie programma Van Woonvilla naar Droomvilla laten wij u ook graag zien waarom wij worden gefascineerd door deze creatieve toepassing en hopen wij u te inspireren met bijzondere ontwerpen, die worden geaccentueerd door dit prachtig reflecterende glastegeltje! Na de zomer start op 23 oktober om 17:30 bij RTL4 weer een nieuwe reeks afleveringen, bent u benieuwd naar de voorgaande afleveringen? Kijk dan Van Woonvilla Naar Droomvilla terug op RTL XL of via de website: www.vanwoonvillanaardroomvilla.nl.

Please reload

Recente berichten

October 3, 2016

September 8, 2016

May 19, 2016

March 22, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon