De Internationale Design week in Milaan

April 11, 2016

De internationale Design Beurs ‘Salone Del Mobile’ in Italië, Milaan is natuurlijk de plek om jaarlijks inspiratie op te doen op het gebied van interieur & design. Het is ‘s werelds belangrijkste meubilair beurs, die elk jaar in april wordt gehouden en tijdens deze 55e editie zullen ook wij, wederom een bezoek brengen om op zoek te gaan naar bijzondere toepassingen voor in uw woning.

 

Via Monte Napoleone  /  Ventura Lambrate

 

De eerste Salone Del Mobile in 1961 was oorspronkelijk bedoeld om Italiaans design te promoten, maar in de jaren erna ontwikkelde de beurs zich in een internationaal evenement. Inmiddels uitgegroeid tot een 6 daagse evenement, waarbij de stad Milaan transformeert in een groot kunst en cultuur festival. Behalve dat de beurs een toonzaal is van alle bekende merken, zijn ook veelbelovende designers met vernieuwde ontwerpen te bezoeken bij ‘Salone Satellite’. Elk jaar worden daar zo’n 650 potentiële ontwerpers uitgenodigd om hun prototypes te tonen. Vergeet ook niet om een dag in te plannen voor het design district ‘Ventura Lambrate’.

In deze wijk zijn verrassende tentoonstellingen te zien door jonge, creatieve labels maar ook gevestigde namen en magazines als de Frame & Elle Decoration proberen de zintuigen te prikkelen met hun presentaties.

 

Dada & Armani keuken (Molteni)  /  Molteni beurs stand​

Driade by David Chipperfield

 

Naast de grote beurs, vinden in de stad honderden design gerelateerde evenementen plaats en in bekende straten zoals Via Della Spiga & Via Monte Napoleone openen ook bekende modehuizen de deuren, waar vaak staand antipasti met een glas wijn is te nuttigen onder het genot van heerlijke muziek en een fijne ambiance. Veel grote meubelmerken hebben een Flagship Store rond het plein van San Babila, hier presenteren zij hun nieuwste collecties en u proeft er bovendien de sfeer en achtergrond van het bedrijf. Aan de Via Durini vind u showrooms van B&B Italia, Cassina en Porro. Ook de showroom van Driade, door David Chipperfield is een absolute aanrader. Bij Armani-Dada komen fashion & interieur samen, zij tonen in de Dada Store & in de

Armani Casa Flagship Store twee zeer exclusieve keukens.

 

Restaurant Carlo e Camilla

 

’s Avonds op een bijzondere plek eten en drinken? Breng dan een bezoek aan ‘Carlo e Camille in Segheria’, waar Carlo Cracco geweldig voor u kookt in een oude gerestaureerde houtzagerij. Het restaurant in jaren dertig-sfeer bestaat uit bakstenen muren en betonnen pilaren die een bijzonder contrast vormen met de lange strakke eettafels met stoelen van Cappellini, waarboven antieke kroonluchters aan het houten dak hangen. De industriële sfeer in dit Milanese restaurant past precies bij de pretentieloze gerechten die worden geserveerd. Logeren op een top locatie tijdens deze fantastische design week? Wij raden u aan bijtijds een kamer te reserveren en gaan zelf graag naar designhotels als Nhow Hotel Milano en Hotel Straf. Deze hotels ademen design en zijn de place to be voor liefhebbers van kunst & cultuur.

 

Straf Hotel Milaan

Nhow Hotel Milaan

 

Designa is altijd benieuwd naar de nieuwste trends en opzoek naar onverwachts hippe, culturele en culinaire hoogtepunten, wij houden u natuurlijk graag op de hoogte van onze bevindingen en schrijven hier over in ons Designa Magazine, waar wij alle reistips voor u op een rij zetten. Het Designa Magazine is online in het Nederlands of Engels te bekijken. De Nederlandse versie kunt u ook afhalen bij Designa Interieur & Architectuur BNA aan de Torenlaan 2 in Laren of bij onze Designa Interieur winkel aan de Oude Doelen 8a in Hilversum.

 

Laat u deze maand volop inspireren door ons magazine en natuurlijk van 12 t/m 17 april tijdens de internationale design week in de stoere designstad Milaan!

 

Please reload

Recente berichten

October 3, 2016

September 8, 2016

May 19, 2016

March 22, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon