Italiaanse passie voor design

April 1, 2016

Het Italiaanse Molteni&C staat bekend om hoogwaardig design meubilair en bijzondere samenwerkingen met bekende ontwerpers zoals Jean Nouvel, Aldo Rossi, Carlo Scarpa en Patricia Urquiola. Om optimaal te kunnen adviseren en alles over het trotse merk Molteni te weten te komen, bracht Designa Interieur & Architectuur een bezoek aan de luxueuze Molteni&C showroom, fabriek en het museum vol met design klassiekers in Giussano, Italië. 

 

Molteni&C staat niet alleen bekend om zijn hoogwaardige design meubilair, maar was ook ooit de medeoprichter van de bekende internationale designbeurs ‘Salone del Mobile’  in Milaan. Door de jaren heen heeft het merk zich ontwikkelt tot een van de marktleiders op het gebied van design meubilair in Italië. Naast de imposante fabriek waar elk product op bestelling, met alle zorg van dien, wordt geproduceerd staat het Molteni&C Museum. Bijzondere design klassiekers en originele modellen worden aan de hand van een tijdlijn getoond, zo wordt goed zichtbaar wat mede dankzij technische ontwikkelingen mogelijk is geworden op het gebied van vormgeving, techniek en productie. Deze reis door de tijd geeft een goede kijk op de technische ontwikkelingen, en de ingenieuze meubelontwerpen waarvan sommige modellen zelfs nooit zijn geproduceerd, maar waar alleen in het museum het prototype van te bezichtigen is.

 

 

Dat Molteni een familie bedrijf is wordt wel duidelijk aan de vele vroegere foto’s van werknemers, waar vaak vaders en opa’s van huidige werknemers nog opstaan. In de fabriek is te zien hoe werknemers, stuk voor stuk, producten in elkaar zetten. Stoelen, tafels, banken, kasten alles komt voorbij in de fabriek van Molteni&C.

Waar wij bij Designa Interieur & Architectuur met grote passie ontwerpen, wordt in de Molteni&C fabriek met alle passie en liefde voor het vak, het meubilair in elkaar gezet. Dankzij dit vakmanschap stellen wij dan ook graag een Molteni bank, fauteuil of kastenwand aan u voor.

 

In onze Designa Interieur Showroom in Hilversum, zijn verschillende modellen te zien, waaronder walk-in closet ‘Gliss Quick’, de zeer comfortabele en tevens functionele  ‘Outline’ eetkamer stoelen, de geliefde ‘Portfolio’  bank van Ferrucio Laviani en de ‘45º’ bijzettafeltjes van Ron Gilad. Deze laatste, trendy maar tegelijk tijdloze serie bestaat uit verschillende maten tafels met een zeer ligt kristal glazen blad. De abstracte 45º graden serie van  eet-, salon- en bijzettafels is ontstaan vanuit de gedachte om een vierkant frame te ontwikkelingen bestaand uit geometrische vormen maar zonder scherpe hoeken. Om de scherpe vorm op de hoeken te verzachten is Gilad gaan schaven tot er een zachte vorm is ontstaan waarbij het frame in hoeken van 45º graden bij elkaar komt. Het frame van deze prachtige serie is verkrijgbaar in verschillende kleuren maar ook in walnoot of zwart eiken. 

 

 

Een voorliefde voor design meubilair? En bent u benieuwd geworden of Molteni in uw huis past? Breng dan een bezoek aan onze Designa Interieur showroom in Hilversum, waar Pauline Jorritsma en haar team graag voor u klaarstaan om u gepassioneerd te adviseren op het gebied van interieur.

 

 

 

 

Please reload

Recente berichten

October 3, 2016

September 8, 2016

May 19, 2016

March 22, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon