Haarden nieuws

March 22, 2016

 

 

 Een echte sfeermaker binnen en buiten de woning is natuurlijk een openhaard!De warme uitstraling van een brandende haard is de perfecte sfeermaker in huis en wordt tegenwoordig ook veel toegepast buitenshuis.

 

Waar de openhaard in vroegere tijden bestond uit een knapperig ‘vuurtje stoken’, zijn er vandaag de dag vele nieuwe mogelijkheden. De traditionele openhaard bestaat allang niet meer alleen uit een rooster met hout erop, daar boven een schouw en grote schoorsteen op het dak. Door vele ontwikkelingen is het tegenwoordig ook mogelijk om te stoken op gas,

bio-ethanol en op elektra, variërend van groot tot klein en van klassiek tot modern. Behalve deze nieuwe manieren van stoken, zijn ook de traditionele houthaarden en kachels tegenwoordig flink doorontwikkeld en hebben dankzij het hoge rendement een zeer goede en schone verbranding in vergelijking met een open haard. Een populaire trend is de kachel uitvoeren in wit keramiek, wit staal of wit email waardoor de traditionele houtkachel een strakke, moderne en tegelijk sfeervolle uitstraling krijgt. 

 

 

 

Helemaal passend bij de betonlook trend is een inbouwhaard in combinatie met beton,door de toevoeging van een nis om brandhout in op te slaan, ontstaat een gezellige sfeer bestaand uit een combinatie van natuurlijke kleuren en materialen.

Is een haard in huis een lang gekoesterde wens, maar begint u liever

niet aan een totale verbouwing, dan is een Bio- Ethanol haard wellicht

een optie. Deze haarden hebben geen toe- of afvoer nodig, wat als groot voordeel heeft dat u de Bio-Ethanol haard overal in huis kunt plaatsen! Een ander voordeel van een haard zonder afvoer is dat er tevens geen warmte verlies optreed. Elektrische haarden kunnen ook blind aan een

willekeurige wand in huis bevestigd worden, door led-verlichting onder

de hout- of kiezel set, ook wel opti-flame techniek genoemd ontstaat

een natuurgetrouw vlambeeld waar zelfs een verwarmfunctie mogelijk is. 

Een leuke techniek is de opti-myst haard van Faber, waarbij het vlameffect wordt gecreëerd door een ultra-fijne waterdamp die wordt aangelicht door middel van led verlichting onder de haardblokken.

 

In samenwerking met haarden specialist Jos Harm ontwerpt Designa de

meest bijzondere haarden aansluitend bij u wensen en woning, bijna

alles is mogelijk; van klassieke haarden tot moderne gashaarden met 

afstandsbediening.
 

Er is altijd wel een plek in huis waar een haard optimaal tot zijn recht komt, denk bijvoorbeeld aan een haard in het verlengde van het kookeiland, dressoir, als roomdivider of juist op de vloer.

 

 

Ook zijn de mooiste kastenwanden te ontwerpen in combinatie met een haard.

Zit u graag buiten? De haard kan zo in de gevel geplaatst worden dat deze binnen en buiten te gebruiken is. Bij zoveel bijzondere toepassingen zijn de haarden en de bijpassende accessoires door onze nauwe samenwerking met jos Harm, helemaal op maat te maken.

 

Waar u ook voor kiest, feit blijft dat het sfeervolle vlammenspel ons allen blijft betoveren!

 

Please reload

Recente berichten

October 3, 2016

September 8, 2016

May 19, 2016

March 22, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon